Kisah Katak

Friday, November 25, 2011 Zul Han Na ^_~ 0 Comments

 Yooo. Bersama Zulhanna kembali :) I give u a big smile okey? So kalau da masuk dalam my blog no angry bird are allowed here ok? i juz accept angry frog.

Hari ni mood nak cete pasal seorang K A T A K. ::) * what? seorang? are u crazy?

ala macam dalam cete kartun tuu. KATAK tu kan manusia mule2. pastu kene sumpah. then die kene cari seorang princess yang boleh jatuh cinta dengan die supaya die berubah menjadi seorang lelaki yang macho !

aku kenal due orang katak. tapi yang betol2 katak sejati seorang je. aku nak cete pasal kisah aku kenal seorang katak ni.

ehem. first of all, die x macho langsung !! xhensem !! dan aku xknl die ponn.
:DD ok lupekan pasal kutukan tuuu.  :) *nanti die bengang.


so, aku jumpe die dalam paya tengah makan lalat :)) . punye la aku panggil die x dengar . die sebok kunyah lalat. sedap sangat ke lalat tu..

eiiii. da la lalat tu pergi kat sampah sarap. hinggap pulak dekat taik2 lembu dan berbgai jenis taik yang beraneka rasa.
macam mana die boleh kunyah hidup2 lalat tu? apa rase die? ok msti mcm2 rase die kan kan kan? yela berbagai perisa. :)) ok lupakan semua bebelan aku yang melalut tuu.


aku juz nak cete. kisah nye bermula di sebuah perkhemahan. * erk nk warning org yg sdg bce ni, ini bukan kisah romantik okkkkey !

perkhemahan yg best gile !! aktiviti lasak sumenye.  lepas aktiviti monkey roll, kene pergi flying fox.

aku yg da melepasi monkey roll ni pon berjln menuju ke flying fox. dan tiba2 !! *suspens........


 aku terdengar suara sumbang yg sedang melalak dekat atas tempat flying fox tuu. aku xtau pon yg sebelum flying fox kena nyanyi dulu. dengan pelik dan curiga dan kelakar nya aku memandang. dannnnnnnn aku xperasan pulak abg yg ditugaskan menjaga flying fox tu perasan aku senyum panjang lebar dengar si katak menyanyi.

then then then..........

tak pasal2 aku di tuduh dan di fitnah !! :D menyukai si katak. mesti la aku terkejut xkan bangga pulak. ohh plizz !!

lepastu abg tu suruh aku naik ke atas dan bagi si katak bunga !! ok sejujurnya waktu tu aku rase nk tolak je abg tu ke bawah. :))

dengan selamba dan cool nye aku bgi si katak daun kering . memang ar !! dlm utan mne ade bunge. bukan ! maksud aku dalam tempat tu xde bunga yang sedang mekar harum lagi wangi. even bunga taik ayam pon susah nk jumpe.

bertambah shock ! si katak tadi di suruh menjerit dengan sekuat hatinya ' i Love u _______ * my name la kan.

aku tercengang bagai kan tidak percaya dan agak menyesal x tolak abg tu ke bawah ^_^

si katak mule2 malu nk jerit, pergh ! gedik ! haha. xde la.

dan lepastu die jerit jugak. ok dan student yg kat seberang tasik bersorak dan menjerit. xpatut kan? patut x aku kerat lidah dieorang. ok da terlambat. ini kisah akhir tahun yg lepas :))

dannnnnnnnnn. ok dannnnnnnnn wow ! panjang nye entri aku kali  ni.

dan time aku nk flying fox.................... aku dipakse jerit pulak I LOVE U KATAK <--- name die la, bukn katak ok? :)

dengan terpakse nye aku jerit. fine ! aku ngaku yg abg tu mmg pndai ugut org ! die kate law aku x ckp die akn berhentikan aku kat tengah2 wktu aku flying fox. gile !!! sape yg xtakot????? sangat takot.

dan dengan terpaksenye aku jerit. suara aku bukan halus. law jerit bergema lah gamaknye.

ok aku jerit !!! malu? tak de la. gile ! sape yg xmalu. mesti lah malu. cisssss.

so lepas kejadian tersebut, aku asyik kene usik dengan senior2. katak itu katak ini. semuanya katak.
aku diam je la. nk kate ape? nanti aku ckp lbih2 kate aku berdosa dengan senior .

dan sejak itu lah aku mula kenal katak. dia perasan die prince. ciiiisss.

ok lah aku tutop cete sampai sini. ini lah kisah katak yang xbertauliah. erk ^_^

so sbg penutup aku nak nyanyikan satu lagu . sedap punye.


o/``  lompat si katak lompat ! lompat !

o/``  lompat la tinggi tinggi ! tinggi !

o/``  cepat lah katak cepat ! nanti bole jumpe lagi ! hoi hoi !





glitter-graphics.com

You Might Also Like

0 komen: