Ape yg aku buat bile blogwalking kt blog korang.

Thursday, December 29, 2011 Zul Han Na ^_~ 4 Comments

 entri kali ni just nak share jee. itu pun untuk sape2 yang sudi bace laa.






TUAN BELOG


kadang kadang bile aku masuk belog korang, aku tengok sape kah gerangan tuan belog ini. tertanye tanye.

yelaa mane tau aku kenal ke .. kalau kenal , boleh la aku buat huru hara sikit kat belog tuu kan. yeahh!

tapi tak semua yang letak identiti diri dekat belog . so its ok. tapi kalau yang letak tuuu. oowhh noo ! korang mmg gojos !














FONT


masuk masuk jee,  aku konpem konpem tengok tulisan kt blog korang. kalau warne KELABU tuu konpem terus aku tak nak bace. haha. sorry to say laaa

TIPS yg sewel , kalau background korang putih lebih baik jgn letak tulisan warne kelabu okey? bukan ape , nanti xnampk . kalau yg background hitam tuu jangan lah pulak letak tulisan warne hijau menyala. mau bertambah rabun mate aku.

dan lagi satu pulak. jangan lah suke letak kaler font tuu same dengan warne background. aku harap korang faham la eh?
 seelok eloknye kalau dah background kat font tu warne putih letak je laa font warne itam ok. xperlu la kot nak letak warne pink ke kuning ke hanye sebab nak same dengan background korang. hehek

itu hanye tips semate mate. anda mesti lebih teror dalam bab colour kan. sye hanye memberitahu sahaje. weee ^_^

 lagi satu , erk boleh tak * kalau boleh laaa * gune kan font yang simple dan mimple yg senang mate aku yang rabun ni bace.

erk bukan ape tapi berbelit beno laa font korang. letak yg normal normal jee oke. ~smile smile ~










ENTRI

dan dan lepas tuu aku bce kalau entri korang yang  best ! law x best tuuu erkkk. bace la jugak bagi menghiburkan hati

kebanyakan nye sumenye best best belaka ! tahniah korang ! ni yang buat aku bersemangat nk blogwalking ! ehem ehem !









lihat muke ni  sebentar.  perhati kan. . tenung dalam2. ok dah. 















SIDEBAR

mungkin korang tak tahu yg ni. tapi percaye lah orang yg macam aku ni akan selongkar belog korang habis habisan ! :D

aku suke merayap dekat sidebar. dan selalu aku nampak sidebar yang panjang gile sebab die letak ... erk... die letak... act, aku xberape tahu die letak ape kat sidebar die. tapi shoutbox tak ade. tempat follow pon tak ade. seksa aku ni ! penat je scroll sampai bawah ! ahak.

tapi harap harap jangan la serabut kan sangt sidebar tuu ye. percaye laa yg aku terseksa okeyz? orait ! ^_^




NUFFNANG

 kalau aku rajin aku godek godek untuk cari iklan nuffnang. dan tanpe segan silu aku pon KLIK !

tapi selalunye aku tak bagi tahu korang pon aku klik. ehem. sje je nak buat dengan ikhlas. ! Ahah. Poyoz meluat aku bace.









SHOUTBOX


dan last sekali shoutbox

tak kisah laa shoutbox cantik ke tak asl kan shoutbox korang ade dan tak tersorok sangat. senang sikit aku nk letak TUUT TUUU kan.






semua yang aku tulis ni hanye lah beritahu ape yang aku alami bile blogging blog korang. so jangan la terase yerrk. aku hanye berkongsi semate mate.  kalau anda anda terase, sila lah perbaiki. kan kan kan? orait. nitez u all





nota mata ~ baru balik dari kampung. tibe tibe balik tadi tengok BELLA dah beranak. TAHNIAH.







You Might Also Like

4 komen:

Wah..,bagos2

Nana Leina said...

oh yeah.. hehehe.. suka masuk blog yg tak berat sngt.. xloading.. pastu yg font warna warni. sangat titttttttttttt...sakit mata.. pastu font kecik pulak..lagi la terjengilbiji mata nak baca..hahaha..

oke..saya jamin anda terhibur dengan blog saya yang x seberapa tuh.. :P

heee...blog sy ok x? hahaha..dan2 je.. stju pd entri in 101% :)