Susah sangat ke nak terime nasihat.

Monday, December 26, 2011 Zul Han Na ^_~ 0 Comments



nasihat? yer nasihat !

nasihat yang datang dalam pelbagai care. KASAR. LEMBUT. PSIKOLOGI .dan ll

tapi ape yang aku tahu orang mmg ramai ar xsuke dinasihatkan dengan care yg kasar.

tapi korang percaye tak cakap aku yang korang lebih prefer dengar yang lembut dari yang pedas. bile dengar yang nasihat dari kate kate yang pedas mesti berasap telinga. jangan kate telinga hati pon boleh meletop !

tapi tapi tapi yang pedas tu jugak lah korang akan ingat sampai bile bile. sebab die pedas dan masuk ke otak dan meletop kat hati. sape tak ingat tuu mmg xde perasaan la tuh.

kalau ye pon nak nasihat yang pedas berpade pade. okey?

PADE YANG MENERIME NASIHAT.



ini penting ! FAKTA

orang sekarang ni kalau nak terime nasihat mesti yang menasihat kan tu kene dari BIDADARI TURUN DARI SYURGA. PERFECT !

perlu ke cam tu? erkk .

ade ke manusia yang sempurna dalm dunia ni cik kak oiii. da tu?

TAK KIRE LA NASIHAT TU DARI TUKANG KEBUN KE, DARI PENGEMIS KE, PENCURI KE, TUKANG CUCI LONGKANG SEKALIPON , kalau nasihat tu baik ape salahnye kite terime.

perlu ke kite scann orang tu dulu sebelum kite terime nasihat die ? pikir pikir kan laah ye.


NASIHAT KAN ORANG BERMAKNE KITE NASIHATKAN DIRI KITE JUGAK 


You Might Also Like