mengaku je kan senang. laki mmg ego laa !

Saturday, January 14, 2012 Zul Han Na ^_~ 1 Comments


Bergegas ke kedai ayah tadi. fuhhh. sambil tuu sempat tepon makcik noni---> bestie aku.

sampai kedai. owwhhh really tired dan lapar. act, my mom suruh aku ke kedai sbb suruh ambik nasi goreng cina ( kate je nasi goreng cina tapi pedas mak aiii ! )     




dan lepas aku mkn tuu. aku berlari kepedasan mencari air untuk diminum memandangkan kat kedai kehabisan air. okey. tah pebenda tah. ni pon nak cete kee. brrrr ~

aku jus nak cete. untuk bdk form 5 ade tajuk novel bm " Sutera Dalam Lukisan "

hah ! dalam cete ni ade satu dialog nii


" macam sumur. rupanya tak elok, kelihatan airnya keruh dengan rumpai yang menyemakkan . tapi tersembunyi sesuatu. Umpama air segar dingin, bersih dan menyihatkan . "


then aku pening. dan nak tahu. so aku tanye la abg2 tu ape maksud sumur. die kate tahu tapi bile aku tanye ape maksudnye. bukan die nk cakap tapi die suruh pulak aku tnye ibu

" tak tahu cakap la tak tahu. kan senang. "

" abang tahu tapi ko tanye ibu dulu "

" tak tahu sebenarnye kan? "

dan bile aku tanye ibu, ibu kate sumur tu mcm rumpai . aku tak boleh nk kate ia atau tak sebab aku pon biol pasal ni.




" jadi abg tau x maksud die? "

" mestilah tahu "

" dah tu? cepat lah bagi tau. kite nk jugak tengok abg punye ni " aku tunjuk kepale aku. maksud aku nk tengok gak die tahu ke tak.



masalahnye aku tahu die tak tahu tapi die tak nak kate tak tahu ! ego . simple. aku kate die ego. die kate TAK.





Selalunye kalau die salah sekalipon die akan kate dgn yakin  dan aku selalu tertipu. cisss. but not this time.








so aku balik dan bukak kamus dewan . aku senyum kejap. so mksud die perigi.
aku rase aku da tau nak buat ape.
hahahahah ! rancangan jahat bershuffle kt keliling kepale aku.


You Might Also Like

1 komen:

miszdinky said...

wait. npe tak google je?