Dont You Ever Do That

Sunday, May 03, 2015 Zul Han Na ^_~ 0 Comments

Assalamualaikum. Cuti hari buruh Anin habiskan masa dekat rumah my bezy. (bestfriend) disebabkan family dia dah banyak kali mintak anin datang sana untuk bekam, but I was too busy with assignment and final exam. only this time I have time. tu pun final this Tuesday, and buku tak berusik malah aku masih fikir nak tengok movie malam nih.

Ceritera dekat rumah my bezy, memang penat habiskan masa bekam orang, alhamdulillah rezeki murah. but that is not the problem, the problem is, dekat sana my bezy punya makcik tidur sana, so anin pun bukan jenis ramah sangat dengan orang tua, kalau die tanya anin jawab,kalau tak tanya kita diam lah kan.

pernah sekali tu, that aunty pertikaikan course aku bile die tau yg anin ni amik TESL. Teaching English as a Second Language. kalau ada yg amik course nih, kau orang memang tak payah nak pergi IPG sebab course ni memang sah2 keluar da boleh terus mengajar -.- die pertikaikan bro! die kata UNISEL di iktiraf ke. yer makcik saye bodoh. yer yer saye tahu. tapi unisel dah dapat pengiktirafan MQA and also ade student yg dah jadi cikgu tetap dah pun dekat govern school.

die tak puas hati die kata, kerja kat sekolah ke, dekat prescool ke, sama je. and I was like, malas aku nak layan berdebat, masih ade rase hormat lagi kay. baik tak yah layan, orang yg tak tahu tapi nak cakap jugak. but at the same time, she looked down on people. typical type of............

that time i thought of nothing, why this aunt wanted to argue with me so much kan. rupa-2-nya my bezy bagi tahu die ada anak amik course ape tah. nak apply course ape tah tapi tak dapat.

okay then, KENAPA AKU YG JADI MANGSA DIAAAA!???


You Might Also Like

0 komen: