Kedatangan tak diundang.

Saturday, January 30, 2016 Zul Han Na ^_~ 0 Comments

Petang tu aku busy manjakan muka dengan mask kayu manis.
Tup tup "Assalamualaikum"
Suara tu memang kenal sangat!! and what! Dia datang rumah.
dengan sepenuh kekuatan aku lari naik tingkat atas.

Tak nak. Aku tak nak turun.
Dia datang bawa wife dia. aku terkesima sangat sangat.
berbelah bagi waktu tu sama ada patut tak aku turun layan dia dengan wife dia atau aku patut buat2 macam taka wujud dalam rumah.

So aku diam diri buat2 macam aku tak ada rumah. biar ibu ayah je yang layan dia kat bawah. Ini je cara yang terbaik yang aku ada. Selain dari tu aku buntu gila.
Aku takut kalau aku turun nanti air muka aku berubah. gila.
Takkan aku nak tunjuk dekat dia muka aku yang sedih dengan perkahwinan dia yang mengejut tuh tanpa lansung beritahu aku !

fine buat apa dia nak bagi tahu aku kan

aku dengar dari atas ibu ayah borak2 dengan dia and his wife.
yer suara dia suara bahagia orang baru kahwin. untunglaa
 and guess what.

my mom hidang agar agar oreo yang aku baru buat dekat dia.
suddenly bila dia tanya siapa buat, my mom terus mengaku my mom yang buat.
HAHA. funny untuk mengelak kewujudan aku dalam rumah tu.

Bukannya aku tak sudi nak jumpa dia dan wife dia cuma bagi lah aku betul2 bersedia dan lapang hati dengan setiap qada' dan qadar Allah ini. Ketahuilah aku hanya perempuan yg ego yang selalu terlepas peluang pertama dan kedua dan ketiga akhirnya menyesal ke pengakhirannya.

Aku baru sedar yg aku bukan heroin sebab at last aku dengan hero tak bersama. -GILA



P/S: hidup aku sangat funny sejak hujung bulan 12 2015. dan berlanjutan sampai la ke 2016.
Bermula dengan aku putus, ingatan aku kembali, dia kahwin, dan dia dtg bawa wife.






You Might Also Like

0 komen: