Suara aku - Praktikal Day 5

Thursday, February 04, 2016 Zul Han Na ^_~ 0 Comments

5 Februari 2016.
esok balik melakaaa! yeah. itu yang aku nanti tahu tak dari first day aku masuk sini sebab belum apa apa banyak sangat benda yg jadi and aku tense. But sebelum balik there are lots of thing to settle down first sebab kami nak pindah rumah sewaa! dah jumpa rumah dekat dengan sekolah. Sangat dekat sampai bole jalan kaki tau. Tapi kami sewa bilik dengan sorang nenek ni, Terpaksa la kami left the 2 indians behind because we got no choise. Actually my housemate tu yang terseksa sangat duduk kat rumah puncak alam sebab line tak dapat but me boleh la dapat. Nak buat kerja tu memang tak dapat la line laju tapi bole la lagi dapat ws, wechat and so on . tu pun kejup2 ade kejup tak de. dia langsung no service okayh! 

Kelas hari ni pagi2 lagi dah dapat relief. fuh fuh. sekali tengok okay aku dapat kelas darjah 4 kelas pandai ni. adui kelas pandai kene ajar something yg dorang rasa xbosan kan and yang mencabar sikit. so fikir punya fikir. okay aku nak ajar STOP THE BUS. Game untuk spelling activity. Students enjoy giler. last sebelum keluar dieorang cakap ala teacher dah tak masuk lagi ke lepas nih. teacher ajar la lagi nanti, teacher jom la main lagi. haaa. rasa best gila

Kelas darjah 5. ha kelas permanent aku selama 4 bulan ni. masuk2 je ada yang tanya, teacher kita nak main game kan, teacher game ape, teacher cepat la teacher nnti masa habis. aku main matching game dalam kelas. bagi dieorang sorang satu card, dieorang kene cari match card dieorang tu dengan kawan die and kalau dah dapat duduk tempat masing2. aku main sampai 3 round kay sebab dieorang seronok sangat. pergh suara aku macam hilang sangat. dah terkeluar anak tekak ni sebab kelas ada 38 orang bayangkan nak kena jerit 38 orang. lepas tu kejup2 datang depan tanya teacher. mak ai. aku cakap ea kelas control aku fail! students tak dengar cakap. but the best thing is dieorang enjoy everything. 
okay. nest time aku kena gali macam mana cara nak bagi dieorang listen to my instruction. kay penat sangat ni. petang ni nak angkut barang pindah rumah sewa. waaa. bye 

You Might Also Like

0 komen: