tak perlu kaya dan hensem pon

Tuesday, July 12, 2016 Zul Han Na ^_~ 0 Comments

tahu tak aku dah dapat pengajaran yang aku memang boleh gunakan buat pedoman. okay kalau aku tanya orang sekeliling aku " benda pertama yang kau nak dekat bakal suami kau apa?" and guess what mostly jawapan dia akan sama as we already know memang sama sebab ekonomi pun tengah gawat so no wonder jawapan mereka macam ni " nak yang kaya, handsome of course". aku diam. terus aku cakap. kau tahu tak aku ada kenal dengan seorang lelaki ni, sangat pandai *I could say that sebab dia ada master*, kaya pun ya jugak sebab dia bukak catering malah ade dewan lagi. kira kalau nak ditimbang dia memang idaman wanita sekarang la. tapi wey tapi, aku boleh cakap agama die kelaut. this guy try to tackle kawan aku nih dengan ayat manis die. sangat manis wey. malah dia gunakan alasan dia nak makwe sebab die dah lama single selama setahun sebab ex gf die cheat him with his bestfriend. katanya ex die dah ada hubungan atas katil dgn bestfriend die. so and so kawan aku tu feel pity for him. in fact guys sebenarnya tak boleh dipercayai lepas kawan aku dapat tahu rupanya that man dah married malah ade anak 1 lagi!! dan die tak bercerai pun dengan wife die! kawan aku tu terkejut sangat sebab die jumpa dengan lelaki buaya darat macam ni. well hello she always thought dekat dunia ni lelaki semua ahli sufi. HAHA. dan kau tahu kenapa jadi macam ni, ini kerana wife die tu duduk jauh dari die and lelaki ni pulak jenis yang social by means agama tak jaga solat tak jaga. oleh kerana iman tak kuat, die cari perempuan lain bile wife die jauhdari die. so part mana yang kau nak kata kaya dan hensem tu bawa bahagia? part manaaaa tuh wey? yes lelaki tu kaya dan die guna kekayaan die untuk tackle perempuan lain, yes dia pandai dan die guna kepandaiaan dia untuk trick dan buat cerita bodoh untuk cairkan hati kawan aku tu, ouh yes die rasa die hensem mungkin. tu aku tak sure la sebab aku tak kenal pun. at the end, kau kena tahu nak pilih pasangan bukan atas dasar harta dan hensem dan mewah semata. btw, orang yang aku cerita ni bukan lah kawan aku pun tapi kawan kepada kawan aku. mesti macam pelik kenapa aku emotional lebih, ha sebab nya aku benci lelaki macam tu. memang aku benci. kalau aku jumpa spesis lelaki buaya macam ni memang akucall terus bini die dan kalau aku jumpa perampuan yg astik pandang rupa dengan harta, memang aku curah dengan air panas. thats it for tonight. 

You Might Also Like

0 komen: