Tukang Masak The Future

Wednesday, March 08, 2017 Zul Han Na ^_~ 0 Comments

Assalamualaikum. 

Pondok Tahfiz akan di buka tak lama lagi dan dah banyak progress sedang berjalan sekarang. 
Ibu appoint me to be chef there. Which is sebelum ni ibu sudah ambil kan aku surat untuk permohonan minta guru sementara dekat sekolah ibu. Jadi aku agak berbelah bagi. Dan akhirnya aku pilih untuk jadi tukang masak dekat sekolah selepas aku tengok ibu tu macam lebih suka aku duduk dekat tahfiz tuh jaga budak budak which is okay lah. 

Bukan itu yang aku nak cerita. Di saat aku sedang menaip nih ada insan di bawah dan dia adalah orang yg aku tak suka untuk berurusan. Malangnya dia adalah insan yang aku akan berurusan sepanjang aku bekerja jadi chef nanti ! my gaddd.. sumpah aku cuba tahan emosi aku bila cakap dengan dia, aku cuba okay! jangan cakap tak cuba tapi akhirnya ibu cakap muka aku nampak bengang sangat bila dia bagi arahan. Aku jarang taw benci orang macam ni sekali. Aku cuba okay ber-professional dengan dia sebab yer ape yg die cakap tu ade yang betul. ada yang ya Allah menyampah gile!

Okay di sini aku nak senarai hitam kan reason aku :

Kenapa? 
1. dia ni suka pandang rendah pada orang lain
2. macam semua benda dia seorang je yg tahu
3. cakap dengan mak aku macam kau cakap dengan kawan2 kau! tak hormat
4. muka kau paling annoying
5. nak menolong tapi aku tahu dan pasti ada udang di sebalik batu jangan ingat aku x tahu

Yang aku rasa okay :
1. dia sanggup tolong ayah aku
2. bersemangat buat kerja
3. berani bergerak
4. bapak aku respek kau

You Might Also Like

0 komen: